Thuja Brabant

En af de mest klassiske hæk typer er sandsynligvis nåletræ hæk, og med god grund. Nåletræer har mange gode egenskaber som hækplante. De bliver fine og lange, de har normalt en tæt vane og er stedsegrønne. Perfekt til en smuk, formel privatlivshæk, der gør hvad den blev plantet hele året rundt.

Livets vestlige træ “Brabant” behøver slet ikke “spotlight”. Med sine lysegrønne blade ved den meget godt, hvordan man beder om opmærksomhed. Farven på livets træ “Brabant” giver straks et hyggeligt udseende til din have. Thujas blade rulles op i skalaer, hvilket giver denne nåletræ et blødere udseende end nåletræer som barlind og lærk. Det vestlige livstræ ‘Brabant’ er derfor også velegnet til haver, hvor børn ofte leger. Chancen for, at nogen beskadiger denne hæk, er meget lille.

Vi nævnte allerede nogle gode egenskaber af nåletræer i indledningen, og thuja opfylder virkelig alle disse egenskaber. Dens højde og tætte struktur gør den ideel som en hækplante for dem, der søger lidt privatliv i deres have. Derudover er denne hækplante også meget hård. Bare rolig, så hvis vinteren er lidt koldere, vil din hæk helt sikkert overleve. Når planten er rodfæstet i din have, kræves der lidt pleje. Thuja ‘Brabant’ er derfor et let og robust avlsanlæg, der gør sit arbejde året rundt.

Selvfølgelig er det vigtigste ved thuja-pleje at beskære. Thuja Brabant er meget velegnet til formelle hække, når den holdes godt, men kan let blive naturlig, hvis den lades beskære i et par år. Dette skyldes, at træet ikke kan vokse tilbage på gammelt træ. Du skal derfor beskære thuja ‘Brabant’ hvert forår og helst igen om efteråret, så det forbliver i god stand. Beskær aldrig for dybt, da der er en chance for, at skaldede pletter forbliver.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Proudly powered by WordPress | Theme: Funky Blog by Crimson Themes.